Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


rekordok könyve

2008.07.24

A legeslegnehezebb

 

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.haziallat.hu/pics/leadkep/41_cikk.pict”.


 A masztiff:A bernáthegyi elérheti az 1 méteres marmagasságot, súlya mintegy 140 kilogramm. Az angol masztiff azonban csak 95 centiméteres marmagasságú, ám súlya elérheti a 160 kilogrammot! De az átlag 80-85 kilogramm körül mozog. Tehát aggodalomra semmi ok!!!:)

 

 

 

 

 

A legeslegkisebb

 

 

A csivava , törpe uszkár, törpe yorkshire terrier:Valójában két másik fajtával osztja meg a rekordot: a törpe yorkshire terrierrel és a törpe uszkárral.Mindegyik kevesebb mint 500 grammot nyomhat. A legkisebb ismert kutya egy yokshire terrier volt, amely mindössze 113 grammot nyomott, 6,3 centiméter magas és 9,5 centiméter hosszú volt.

 

A  leggyorsabb

http://www.haziallat.hu/pics/kutya/v1.jpg

 

Egy agár 9 métert ugrik hosszában..Az angol agár viszont a leggyorsabb az összes háziállat közül. Elérheti a 80 km/h-s csúcssebességet; egy kutyaverseny-telepen a rekordot az az angol agár tartja , amely 480 métert 28,44 másodperc alatt futott le , azaz 61 km/h-s átlagsebességgel. De ez a kutya sprinter és nem hosszútávfutó. A hosszútávfutás rekordját egy szánhúzó kutyákból álló fogat tartja , amelyek egy vesenyen , Alaszkában megtettek 1680 km-t 11 nap alatt!


 

 

A legnagyobb

 

 

Az ír farkaskutya,német dog.A rekordot a német doggal osztja meg. mindkettő elérheti az 1.05 méteres marmagasságot (a lapockának a csúcsa), és teljes magasságuk (a fejük tetejéig ) 1,40 méter. De az írfarkaskutya átlagméretei 90 és 120 centiméter között mozognak.

A leggyorsabb autóablak lehúzás egy kutyától

Magyarok által betanított Border collie képes a legrövidebb idő alatt letekerni egy nem elektromos autóablakot . Striker mindössze 11,34 másodperc alatt teljesítette a feladatot. Az attrakció úgy született, hogy a gazdi véletlenül bezárta a kutyát a kulcsal együtt az autóba, de minkettőjük szerencséjére sikerül rávenni az okos kutyát, hogy a tappancsával és az orrával tekerje le az ablakot. 
Kép


Egyensúlyozó kutya 

KépSemmi különlges nincs abban, ha egy kutya leballag a lépcsőn. De Cukorborsó közben egy pohár vizet egyensúlyoz a fején! A Border Collie keverék képes felmászni a 15 fokos lépcsősor tetejére (vagy lejönni onnan) anélkül, hogy akár egy cseppet is kilöttyintene a pohárban lévő egy deci vízből-ezzel ő tartja a kutyák világrekordját. Cukorborsó annyira ügyes, hogy a hátsó lábain is le tud jönni a lépcsőn - bár pohár nélkül.A legnehezebb kutyaVilág legnehezebb kutyája Zorba, az angol masztiff, aki 1989-ben állította fel a rekordot. Méretei lenyűgözők: az állat 143 kilogrammot nyomott akkor a mérlegen; marmagassága 93 centiméter volt. A kutya teljes hossza az orra hegyétől a farka tövéig mintegy 231 cm. Valószínűleg egyikünk sem szívesen futna össze Zorbával, amikor éppen éhes vagy nincs túl jó kedvében! Az angol masztiffoknál egyébként léteznek nagyobb marmagasságú kutyák, de testsúlyban senki nem körözheti le őket. Zorba cseppet sem volt kövér, amikor beállította rekordját. Az angol masztiffok igen tömzsi testfelépítésűek, csontozatuk pedig rendkívül nehéz - így alakul ki ez a méltóságteljes és tekintélyt parancsoló külső! 

KépA legkisebb kutya

Mindössze 10 centi magas a világ legkisebb kutyája. Bubu az Egyesült Államokban él, és két és fél centivel alacsonyabb mint a korábbi Guinness-rekorder csivava. Bubu nem szereti a kutyaeledelt, a répás pulykát és a vitaminjait azonban annál inkább. 

Kép


Bubu, a hosszűszőrű csivava a gazdi szerint szoknyában szép igazán. A rendkívül kicsi kutya, rendkívül nagy címmel dicsekedhet. Ő a világ legkisebb kutyája. Bubu az Egyesült Államokban, Kentuckyban látta meg a napvilágot. Újszülöttként annyira kicsi volt, hogy szemcseppentővel kellett etetni. Étkezési szokásai azóta már megváltoztak, de különcsége nem, Bubu ugyanis nem szereti a kutyaeledelt.
-Pulykát készítek neki. Teszek bele répát és borsót is, mert szereti. Ez a reggelije. Utána lefekszik a kanapéra pihenni egy kicsit, majd játszik a játékaival - mondta Bubu gazdája.

A Guinness-rekorder, 10 cm magas kutya táplálása valószínűleg nem jelent komoly gondot a tulajdonosának. A legnagyobb kihívást az jelentheti, hogy a gazdi megtalálja a kutyát a házban, mert mérete miatt szinte bárhova befér.A legmagasabb kutya

Egy nagyra nőtt, Kaliforniában élő német dogot talált a Guinness rekordok könyve a világ legnagyobb kutyájának. 

Kép


A Guinness Book of World Records hivatalos értékelői az elmúlt héten keresték fel Sandy Hall-t, akinek 1981 óta már több ilyen fajta kutyája is volt. A Gibson nevű eb, ha két lábra áll és a gazdája vállára teszi a mellső lábait, akkor több mint 2 méter magasról nézhet le a világra.

A kiadvány szerkesztői értesítették Gibson tulajdonosát, hogy az idén az ő kedvencének ítélték a "Világ legnagyobb kutyája" címet.

A leghosszabb fülü kutya 

KépA leghosszabb fülek egy kutyán 34, 9 és 34, 2 cm hosszúak (jobb és bal füle). Tigger, a véreb tartja 2004. szeptember 29-e óta a rekordot.A legmagasabbra ugró kutya 

Kép


Ezt a rekordot Cinderella May, az agár állította fel. Egy 172, 7 cm magas akadályt ugrott át 2006 Október 7-én. Ez kb. akkora, mint egy középmagas felnőtt! Gazdái: Kate Long és Kathleen Conroy.
A világ legöregebb kutyájaA világ legöregebb kutyája 29 évet élt meg, de folyik a harc a trónfosztásért. A küzdőtérben: Jerry, a 27 éves ausztrál juhászkutya-bull terrier keverék és Butch, a beagle, aki nemsokára már 28. életévét tapossa. Ha figyelembe vesszük, hogy 1 emberi év nagyjából hét kutyaévnek felel meg, akkor Jerry és Butch most 189 éves.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ausztria Imst 6460 Am Pirchet 10

(Vatti Tímea , 2015.01.05 14:32)

Szép napot mindenkinek!
Gyönyörű életkorokat élhet meg némelyik kutyus.
A én yorkiem májusban lesz 17 éves.
Gondoltam az már egy szép kor.De ezek szerint vannak akik 29 évet is élnek.
Üdvözlettel Tímea